• ЕКСКЛУЗИВНО: НОВОТО ЧЕТВЪРТО ПОКОЛЕНИЕ HONDA CR-V
  • Седанът с най-нисък разход Accord Plug in Hybrid
  • Най-желаната суперкола още преди да е излязла на пазара - ACURA NSX
  • HONDA CR-V 2013
    Ексклузивна информация за новото CR-V 2013 ще откриете тук!
  • Accord Plug in Hybrid
    Повече информация за Accord Plug in Hybrid ще откриете тук!
  • Honda NSX Concept
    25 заявки за несъществуващия още "NSX" разбери повече тук!.
Follow us in Facebook Twitter coming soon! rss Гласувайте за нас!
Начало » Архив на новини

MotoGP: Педроса печели първата си победа за 2013 г. у дома

Дани Педроса спечели първата си победа за тази година в MotoGP в домашната си Гран При, на пистата Херес. Това бе още една двойна победа на пилотите на Repsol Honda Team, тъй като Марк Маркес финишира втори, след като отмъкна второто място от звездата на Yamaha Factory Racing Хорхе Лоренсо на последния завой преди финала.

На пистата Херес бе първото европейско състезание тази година. Лоренсо стартира за втори път от първа позиция. На първа редица той бе заедно с дуото на Honda. Педроса направи много бърз старт, докато Лоренсо закъсня. После шампионът си върна позицията, а Педроса стана отново лидер на 6-ата обиколка и се откъсна напред, докато Лоренсо попадна в лапите на Марке ... .

Виж Повече...

ADAC подреди автомобилите по надеждност


Експертите от германския автомобилен клуб ADAC съставиха списък на най-ненадеждните и най-ненадеждните автомобили на годината. Анализът е направен въз основа на проблемите, които са имали машините през миналата година.

В групата на най-ненадеждните коли попадат общо 12 модела, като сред тях са Honda Jazz, Ford Mondeo, Peugeot 308 и Hyundai i30.

Специалистите отчитат, че най-много проблеми през миналата година е имало с акумулаторите. Първенец по повреди е специалната батерия, зареждаща системата  Start/Stop. Ако тя е поставена близо да двигателя, заради високата температура от него, зарядът бързо пада.

В списъкът с най-надеждните автомобили попадат ... .

Виж Повече...

JADE - нов глобален модел от Honda


По време на автомобилното изложение в Шанхай японско-китайската компания Dongfeng Honda Automobile Co. представи напълно нов модел. Той носи името JADE и най-напред ще започне да се продава в Китай.
Honda JADE е продуктовата версия на концепцията Concept S, която Honda показа в Пекин през миналата година. Автомобилът представлява комби с динамичен дизайн, който изглежда много близък до все още концептуалния Civic Wagon.

Информацията е ограничена, но се уточнява, че продажбите на JADE в Китай ще стартират през септември. Става ясно също така, че JADE е разработван като глобален модел, което означава, че ще се предлага на повечето световни пазари. Дали Европа е сред тях, предстои да разберем. Има вариант на Стария континент авто ... .

Виж Повече...

Honda запълва нишата между Civic и Accord


Засега моделът Crider ще бъде насочен към пазара в Китай

Honda официално разкри предсерийния вариант на седана си Crider, който трябва да заеме място между Civic и Accord в моделната гама на компанията. Името на модела идва от две думи - Criteria и Dream (критерий и мечта).
Габаритите на автомобила са 4650 мм дължина, 1750 мм широчина и 1505 мм височина. Очаква се серийният вариант на модела да се предлага с избор от два бензинови мотора с обем 1.8 и 2.0 литра, чиито характеристики засега остават в тайна. Знае се, че те ще работят съвместно с 5-степенна механична скоростна кутия или с автоматична трансмисия със същия брой предавки.

... .

Виж Повече...

Honda разработва малък дизел

Агрегатът ще бъде с обем 1.0 или 1.2 литра и ще се поставя на модели като Jazz .
Малките дизелови двигатели може и да не могат да доставят аналогична мощност с бензиновите си събратя със сходен обем, но пък разполагат с далеч по-висок въртящ момент. А това им позволява да бъдат ефективни при работа в ниски обороти, което пък ги прави икономични и много подходящи за градските коли.

Именно за това автомобилните компании влагат средства в разработването на дизелови мотори с малък обем. Преди години Volkswagen представи 1.2-литров с мощност 75 к.с., който замени 1.6-литровия TDI с аналогична мощност. Италианската Fiat пък жъне сериозни ус ... .

Виж Повече...

« 1 2 3 4 5 »

Категории

Архив Новини [17]
Всички новости
Архив "СПОРТНИ НОВИНИ" [4]
Honda в световния спорт!

Календар

«  Март 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Анкета

Допада ли ви новия вид на сайта?

Нови Модели

Facebook

Стани ФЕН

Статистика

Добави Новина

There may be advertising your product (resource)

Виж повече...

Добави Новина

There may be advertising your product (resource)

Виж повече...

Добави Реклама

There may be advertising your product (resource)

Виж повече...