Архив "СПОРТНИ НОВИНИ" Спортни Новини

Спортни Новини

Маркес изпревари по популярност Педроса

По данни на испанската компания Personality Media, която оценява и измерва популярността на кинозвезди, спортисти и други знаменитости по 14 различни категории, в няколко от тях, валидни за пилоти от MotoGP, Маркес е изпреварил Педроса. Маркес бързо набира популярност и ако в началото на 2012 г. неговото ниво по оценка на PersonalityMediaе било 20%, то през март 2013 е нараснало до 35%.

Дани Педроса обаче си остава най-известният пилот в Испания с 91%, втори е световният шампион Хорхе Лоренсо – 87%, а трети е италианецът Валентино Роси – 85%.Въпреки че сложи короната, Лоренсо в много категории отстъпва на Дани, на Роси и дори на Маркес. Мнозина си обясняват това с чепатия характер на Лоренсо.

След като стана втори на Херес, Маркес още веднъж постави нови рекорди в историята на MotoGP, повечето от които са свързани с факта – „най-младият”. Още на втория кръг от шампионата в Остин, Тексас, 20-годишният каталунец подобри два от рекордите на Фреди Спенсър – за най-млад пилот на първа позиция и за най-младият победител. Освен това отмъкна и рекорда на своя сънародник Дани Педроса за най-млад пилот, спечелил победи и в трите класа.

На Херес Марк би носителя на титлата Лоренсо след драма в последния завой. Така Маркес стана най-младият пилот, който някога е водил в световния шампионат. Той бе лидер и след състезанието в Тексас, но тогава бе с равен брой точки с Лоренсо, а сега води, след като има 3-о, 1-о и 2-о място, съответно в Катар, Остин и Херес. С новия се рекорд Маркес изпревари Лоренсо, който в своя първи сезон през 2008 г. поведе след първия си триумф в Гран При на Португалия на Ещорил.

Маркес стана и най-младия лидер в класирането не само на MotoGP, но и на бившия слас 500 куб. см. Марк бе на 20 години и 77 дни в неделя, когато стана втори на Херес и мина след 4-кратния шампион Майк Хейлууд, който оглави шампионата през 1961 г. след победата си на остров Ман на 21 години и 75 дни, както и пред двукратния световен шампион Фреди Спенсър, който поведе след Гран При на ЮАР в Киалами през 1983 г. на 21 г. и 89 дни.

Междувременно скандалното изпреварване на Маркес на 13-ия завой на Херес спрямо Лоренсо стана причина той да бъде кръстен „Завоят на Хорхе Лоренсо”.  Така Маркес стана най-младият пилот, празнувал три поредни подиума при кралете.






Коментари   

Добави коментар

Други новини

Информация


Категории

Архив Новини [17]
Всички новости
Архив "СПОРТНИ НОВИНИ" [4]
Honda в световния спорт!

Календар

«  Маи 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Анкета

Допада ли ви новия вид на сайта?

Нови Модели

Facebook

Стани ФЕН

Статистика

Добави Новина

There may be advertising your product (resource)

Виж повече...

Добави Новина

There may be advertising your product (resource)

Виж повече...

Добави Реклама

There may be advertising your product (resource)

Виж повече...