Архив "СПОРТНИ НОВИНИ" Спортни Новини

Спортни Новини

WTCC: Honda с първа позиция и подиум в Маракеш

http://honda-world.ucoz.net/tarquini.jpg
Габриеле Таркини донесе на Honda първата полпозишън в Световния шампионат за туристически автомобили на ФИА и подиум във втория кръг от сериите по улиците на Маракеш в Мароко.

На квалификацията Таркини постигна време от 1:44.358 и циментира първата позиция за екипа на JAS Castrol Honda Racing. 52-годишният италианец направи още едно уникално постижение, като постигна на правата скорост от 250 км/ч. със своята Honda Civic.

Първото състезание обаче бе спечелено от Михаел Никяер (Nika Racing), който постигна първия си успех в кариерата си в WTCC. Таркини стартира добре, но бе под пресата на Никяер. Датчанинът използва едно по-широко отваряне на Фибата от страна на Таркини, атакува го от вътрешната страна и поведе. На пистата след това излезе кола за сигурност заради катастрофата на другия пилот на HondaТиаго Монтейро на 3-ия завой. Така за Таркини остана второто място. За третата позиция на подиума се бориха Джеймс Наш, Иван Мюлер, Роб Хъф и Алек Макдауъл. Наш финишира трети, а Мюлер стана 4-и, като победи Хъф само с 0,024 сек.

Вторият старт спечели Пепе Ориола, който трябва да навърши 19 години след 3 месеца и стана най-младият победител в историята на WTCC. Младият испанец направи страхотен старт, като остави зад себе си асове като Иван Мюлер и Том Чилтън. Наш стана 4-и, а Таркини и Макдауъл се удариха на 10-ия завой в 8-ата обиколка и отпаднаха. Монтейро не стартира във второто състезание.


източник : honda.bg






Коментари   

Добави коментар

Други новини

Информация


Категории

Архив Новини [17]
Всички новости
Архив "СПОРТНИ НОВИНИ" [4]
Honda в световния спорт!

Календар

«  Април 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Анкета

Допада ли ви новия вид на сайта?

Нови Модели

Facebook

Стани ФЕН

Статистика

Добави Новина

There may be advertising your product (resource)

Виж повече...

Добави Новина

There may be advertising your product (resource)

Виж повече...

Добави Реклама

There may be advertising your product (resource)

Виж повече...